Főzünk, sütünk, diétázunk, veteményest gondozunk
Gyerekek és felnőttek egészséges és elcsábulós étkei.

2010. április 9., péntek

Mángold

Van valakinek valami talpasztalata a mángolddal? Mit szoktak belőle csinálni? Itt már láttam a boltokban, de semmi ötletem. Köszi!
Fotók sajnos nincsenek (mire kijöttek a sütőből már nem voltak annyira fotogének : ))) ), majd jövőre : )

1 megjegyzés:

  1. Nekem csak olyan tapasztalatom van mángolddal, hogy ettem már, köret-féleképpen, simán, olajon megfonnyasztva. Sztem semmi extra, simán spenótnak néztem volna, ha nincs a lila levél-erezet. Az előbb viszont láttam a tv-paprikán egy mángoldos receptet, gondoltam, megírom. szóval: egy jó nagy csokor mángoldot apróra vágunk (a középső, vastagabb lila eret ki is vágták belőle), és egy lábasban kevés olajon némi fokhagymával és egy leheletnyi vörösborral megpárolunk. amikor összeesett, kiszedjük egy tálba, és hozzákeverünk egy csokor felaprított petrezselymet, ricottát, reszelt parmezánt és olívapasztát és még fokhagymát. kóstolás, ha gondoljuk, kicsit sózhatjuk.
    egy kiolajozott tepsibe kivájt paradicsomokat helyezünk, és ezekbe töltjük a mángoldos keveréket. 220 fokon 20 perc.

    szóbakerült még egy mángoldos elemózsia, de ahhoz nem kaptam nagy kedvet (ha Te igen, és kipróbálod, értesíts:))): mángoldot felaprítunk, puhára párolunk, majd morzsásra tört amarettó keksszel összekeverjük és már kész is a remek édesség! állítólag ez nagyon népszerű Franciaországban.

    VálaszTörlés