Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem néha egy tányér leves többet ér mindennél. Ezért is döntöttem úgy tegnap este, hogy megörvendeztetem a családot egy általam kreált hagymalevessel.
Ami kell hozzá 4 személyre:
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- egy leheletnyi tejszín (mi nem annyira szeretjük a nehéz, zsíros tejszíneket)
- húsleveskocka
- 3 evőkanál liszt (aki sűrűbbre szereti, az vehet többet)
- só, vegeta, bors ízlés szerint
- kenyér
- sajt
A hagymákat karikára vágjuk, vajon megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel, és egy kicsit lepirítjuk. Ezután felengedjük vízzel (ennek mennyisége függ attól, hogy inkább több lazább, vagy kevesebb, de sűrűbb levest szeretnénk), beletesszük a fűszereket és a húsleveskockát. Kicsit hagyjuk puhulni, majd összeturmixoljuk, és mehet bele a tejszín. Ahogy Fábry mondja, csak jelzésértékkel, hogy finomítsunk rajta. Én egy serpenyőben szoktam a kenyérkockákat megpirítani, tányérba teszem, rá a reszelt sajt és a forró leves.
Hamm:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése