Főzünk, sütünk, diétázunk, veteményest gondozunk
Gyerekek és felnőttek egészséges és elcsábulós étkei.

2010. március 19., péntek

Bazsalikomos csirkemell

Anyukám receptje, egyszerű, gyors és finom.

Serpenyőben olívaolajon kevés fokhagymát párolunk, rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, minden oldalát megpirítjuk, sózzuk-borsozzuk. Amikor a csirkemell már puha, tejszínnel felöntjük, bazsalikomot aprítunk, a serpenyőbe dobjuk, összeforraljuk és kész. Most épp párolt brokkolival volt, de bármilyen párolt zöldséggel remek, főleg pl. spárgával. Sőt, a bazsalikom helyett bármi más zöldfűszert is használhatunk (kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, stb.). Valamilyen karakteresebb ízű sajttal sűríthetjük is a tejszínes mártást.

1 megjegyzés:

  1. hm. köszi! Ezt kipróbálom! Nekem így egyszerűen, bazsalikommal tetszik. Én rokfort sajtot szoktam a tejszínbe tenni a csirkéhez, de a bazsalikomra még nem gondoltam.

    VálaszTörlés