Főzünk, sütünk, diétázunk, veteményest gondozunk
Gyerekek és felnőttek egészséges és elcsábulós étkei.

2010. március 24., szerda

Fokhagymás csirkecomb

Anyukám mindig így süti a csirkecombot, és most már én is egy ideje, leírom ide, ma ez lesz az ebéd salátával.
Jénai tálba teszem a combokat, kis olajat öntök rá, só, bors, a szokásos biovegeta, pár gerezd fokhagyma. 1-2 szem darabolt paradicsomot és ha van, egy nagyon kevés szelet paprikát teszek mellé, ezek nagyon jó ízt adnak neki. Felöntöm egy kis vízzel. Ráteszem a jénai tetejét, és a tűzhelyen kis lángon elkezdem párolni. Elég neki háromnegyed óra maximum. Aztán beizzítom a sütőben a grillezős programot, és berakom a jénait. Ha a tűzhelyen már megpuhult, fedő nélkül, ha még kicsit puhítani akarom, akkor fedővel, de aztán leszedem róla, hogy piruljon a teteje, és jó ropogós legyen a bőre.

1 megjegyzés:

  1. Az én anyumnak is van egy ilyen receptje : ) de mi pont a sok paradicsomot és paprikát szeretjük benne, úgyhogy ő fele - fele arányban készíti a csirkét és a 'paprika- paradicsom- fokhagyma' körítést.

    VálaszTörlés