A franciák nagy kedvence.
Gabi receptjéről jutott eszembe.
Eredetileg egy lisztből, vajból némi víz hozzáadásával készült morzsolt tészta az alapja, de szerintem remek a kész levelestésztából is.
A recept:
Végy egy kész leveles tésztát. Tedd bele egy kör alakú sütőtálba (van ahol ezt piteformának hívják) (most láttam, hogy van aki szögletes jénaiban készíti, szóval tedd bele abba, amibe szeretnéd)
Elvileg eztán száraz babot kéne beletölteni, és úgy a 220 fokos sütőben félkészre sütni, de és csak magában szoktam megsütni. Fontos, hogy a tésztá meg kell szurkálni, hogy nehogy felpúposodjon. Ha már félig sült a tészta, akkor ki kell venni és meg lehet tölteni.
A töltelék mindig tartalmazzon felvert tojást és tejfölt. Egy normál adaghoz kb. 4 tojás és tejföl kell. Ehez lehet aztán bármit hozzáadni, amit otthon találunk.
- ha sonkával készül, akkor a sonkát meg kell kicsit pirítani, a tojásokat a tejföllel fel kell verni és a sült sonkát hozzáadni. Az egészet a tésztába önteni.
- ha cukkini vagy hagyma kerül bele, azt is kicsit érdemes előpárolni és aztán a tojáshoz adni.
Ettem már cukkinivel, sonkával, paradicsommal, hagymával... szóval bármi jöhet ami van otthon.
Miután a töltelék belekerült a tésztába az egészet 200 fokon kb. 20 percig kell sütni.
Nagyon gyors, laktató étel. Jól fel lehet használni hozzá a heti felgyülemlett kis adag hozzávalókat. Én pénteken szoktam csinálni, mikor már csak kis darab sajtok árválkodnak a hűtőben néhány szelet sonka kiséretében : ))))
Tavasszal és nyáron salátával még jobb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése