Ma görög salátát készítettem vacsorára. Kígyóuborkát meghámozom, kivágom a magokat, felkockázom, paradicsomot szintén. Eredetileg lilahagyma-karikákat is kell beletenni, de én azt nem szeretem, úgyhogy kihagyom. Olajbogyó, felkockázott fetasajt. A salátaöntet: egy rész fehérborecet, háromrész olívaolaj. A fűszerek: só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, menta.
Köretnek is szoktam ezt készíteni, ilyenkor a húst (rendszerint csirkét vagy pulykát) gyros-fűszerkeverékkel bekenegetve sütöm meg, és a salátából kihagyom a fetát.
Akiket nem aggaszt a hízás, bátran fogyaszthatják pitával is, finom!
2010. szeptember 1., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése