Főzünk, sütünk, diétázunk, veteményest gondozunk
Gyerekek és felnőttek egészséges és elcsábulós étkei.

2010. július 3., szombat

Kuszkusz

Nagyon gyors és egyszerű elkészíteni, nyárra tökéletes köret. Én ezt a kuszkuszt (couscous) láttam egy-két boltban.



Regia semoule de couscous moyenne 1kg


Mi is a kuszkusz és hogyan kell elkészíteni?
Kicsit olyan mint a búzadara. Nagyobb szemű és mindenféle szaftos, szószos ételhez nagyon finom.
Elkészíteni nagyon egyszerű. A szárított szemeket fel kell önteni forró vízzel, állni hagyni, majd vajat hozzákeverni. (ahogy a dobozon írva vagyon : )  ) gyors, finom és változatos köret a rízs és a krumpli mellett.

A Bűvös szakácson egy részletes leírás található: Bűvös szakács - Kuszkusz
Ők ezt írták:
"létezik olyan gyors módszer, mellyel majdnem olyan jót lehet készíteni. Ehhez az általában kapható előfőzöttből vásárolunk, négy-hat személyre fél kg-ot. Lapos cserépedénybe öntjük, majd fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben morzsolgatjuk, hogy egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd belekeverünk két evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk, majd 200ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen gőzölögni fog (nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 gr kisebb kockákra vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet helyettesíthetjük húslevessel is."
(őszintén, én a sütős részt ki szoktam hagyni, de kipróbálom legközelebb)

Mi főleg sültkolbászhoz szoktuk enni paradicsomszósszal.

(Maradék) sülthússal és zöldséggel nagyon jó nyári saláta. Kuszkusz saláta recept
Találtam olyan saláta receptet is ahol friss paradicsomot, paprikát, uborkát, fetasajtot kevertek össze az elkészített kuszkusszal. A lehetőségek határtalanok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése