Kiteszem ide Éva egyik megjegyzésben írt 'általános krémleves- receptjét', hogy könnyebb legyen megtalálni. Köszi!
Van egy általános krémleves-receptem, alapvetően mindet így csinálom, csak a fűszerezés változik.
Egy közepes vöröshagymát apróra vágva, 5 dkg vajat és 50 dkg zöldséget - attól függően, milyen krémlevest akarok -(spárga, brokkoli,cukkini, borsó, kukorica, gomba, ill. fokhagymából 12 gerezd) szintén nagyon apróra vágva 5 percre beteszek a mikróba, a legmagasabb fokozatra. Ezalatt fazékban felforralok egy liter alaplét, ha van, ha nincs, akkor leveskockából csinálok. Beleteszem a mikróból kivett cuccot, sózom-borsozom, kevés szerecsendiót reszelek bele, és összeforralom. Mikor forr, kevés - 1,5-2 dl -tejszínt öntök hozzá, keményítővel sűrítem (vagy egy összetört főtt krumplival), és kb. 10 percig főzöm. Kézimixerrel összeturmixolom és kész is.
2010. június 12., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése